Friday 7 August 2020

Uutta materiaalia 1. – 2. luokkien kieltenopetukseen


Opetushallitus jakoi loppuvuonna 2019 tukea opetusmateriaalin laatimiseen alkuopetuksen kielenopetukseen. Valtionavustusta saivat Pirkanmaan Kikatus -verkostosta Tampere ja Orivesi

Molemmat kaupungit myös julkaisevat sopivasti näin lukuvuoden alussa uusia materiaalejaan, jotka ovat verkossa kaikkien opettajien käytettävissä heti lukuvuoden alusta alkaen.

Opettajan opas 1. luokan englantiin


Maaliskuun alussa 2020, kun koulut vielä toimivat jotakuinkin normaalisti, kyselin 1. luokkien opettajilta, minkälaista tukea he tarvitsisivat työssään.

Eniten vastauksissa korostuivat toiveet hyvistä linkeistä ja vinkeistä Toivottiin idea- ja materiaalipankkia, tuntisuunnitelmia ja aikaa yhteiseen suunnitteluun muiden 1. luokkien opettajien kanssa.

Opettajat eivät siis niinkään toivoneet oppikirjoja 1. luokan oppilaille, vaan opettajan opasta, jossa olisi kootusti ja helposti löydettävissä eri aihepiireistä tehtäviä, leikkejä, pelejä ja linkkivinkkejä.

Tällainen on nyt tarjolla 1. luokan englantiin, opettajanopas olkaa hyvä: https://bit.ly/opeopas-enkku1. Lataa opas omalle läppärillesi vaikka työpöydälle, niin materiaali löytyy helposti ja on aina/heti käytettävissä.

Opettajan opas 2. luokan englannin opetukseen ilmestyy viimeistään syyskuussa. Oppaat perustuvat Oriveden Kielipolku -hankkeessa tuotettuun alkuopetuksen englannin toiminnalliseen oppimateriaaliin.



Materiaalia seitsemän eri kielen opetukseen


Kyselyyn vastasi vain muutama muu kuin englantia opettava. Muissa kuin englannissa materiaalin tarve näyttää olevan todella suuri huoli. Nyt materiaalin ja ideoiden puutteeseen on tarjolla apua, kun Tampereen kaupungin opettajien laatima Aarrearkku: Seikkailuja seitsemällä kielellä on avattu. 

Sivustolla on kuvia, leikkejä, pelejä ja lauluja englannin lisäksi saksan, ranskan, espanjan, kiinan, venäjän ja ruotsin opiskeluun. Käy tutustumassa, sivuja voi hyödyntää myös kielisuihkutteluissa: https://aarrearkku.blogit.tampere.fi/ 





No comments:

Post a Comment