Thursday, 19 March 2020

Englannin opiskelua kotona ja verkossa:


Vinkkejä etäopetuksen sisältöjen valintaan


Etäopetuksen aikana ei ole tarkoituksenmukaista nostaa esiin paljon uusia asioita tai teettää oppilailla rakenne- ja kielioppitehtäviä, kun mahdollisuus tukeen on vähäistä. Sen sijaan kannattaa painottaa kertaustehtäviä sekä luovuutta ja projektityötaitoja kehittäviä harjoituksia.

Oriveden perusopetuksen peda.net-sivuilta löytyy monenlaisia linkkejä ja vinkkejä englannin opiskeluun: https://peda.net/orivesi/perusopetus/oppiaineet/englanti.

Etusivulla on yleishyödyllisiä linkkejä kaikille (kuten sanakirjat), linkkejä kiinnostaville sivuille joita voi käyttää itsenäiseen tutkiskeluun ja tiedonhakuun (kuten Englannin nähtävyydet) ja linkkejä oppimispeleihin (kuten Language Magician).


Kivoja tehtäviä tekstikirjojen pänttäämisen ja harjoituskirjojen tehtävien lisäksi:

Englannin harjoittelua kotioloissaKielirikaisteisuutta voi käyttää myös kotioloissa ja kotia kiinnostavana oppimisympäristönä. Oppilaille voi antaa seuraavanlaisia tehtäviä:


  • tervehdi aamulla kaikki perheenjäsenet englanniksi ja toivota illalla hyvää yötä englanniksi tai jollain muulla kielellä. Vaihda kieltä joka aamu ja ilta. Käytä sanakirjaa apuna (https://translate.google.com/).
  • kuuntele televisiosta 15 minuuttia jotain englanninkielistä ohjelmaa. Kirjoita paperille tai sano itse ja nauhoita videolle tutut sanat tai lauseet. Kuinka monta sanaa tai ilmaisua bongasit?
  • seuraa kevään etenemistä. Tee taulukko ja kirjoita siihen viikon ajan lämpötila ja säätila englanniksi aamulla klo 8 ja iltapäivällä klo 13. Käy ulkona pihalla kävelemässä ja ota kuvia tai tee muuten huomioita kasveista, linnuista ja hyönteisistä. Kirjoita ne englanniksi taulukkoosi havaintosarakkeeseen. Tässä voit käyttää apuna sanakirjaa. Voit myös lisätä kuvat.
  • tutki kotisi jääkaappia. Mitä ruokia siellä on? Tee lista. Kirjoita englanniksi ne, jotka osaat. Etsi sanakirjasta loput. Kuuntele miten ne lausutaan ja toista (https://translate.google.com/).
  • Keskustele ruokapöydässä englanniksi vanhempiesi ja sisarustesi kanssa. Muista kohteliaisuudet (thank you, please, can I have…, here you are).
  • Tai pitäkää koko perheen kanssa All English Day - Suvi Revonniemen kiva idea Rovastinkankaan koulusta (https://peda.net/orivesi/perusopetus/rk/kor/all-english-day2)


Erasmus+ ja eTwinningNyt kun keskinäiset kontaktit reaalimaailmassa ovat vähäisiä ja Erasmus+ matkat peruttu ainakin tältä keväältä, kannattaa tarttua eTwinningin projektiympäristön Twinspacen mahdollistamaan vuorovaikutukseen ja yhdessä oppimiseen. Tarjolla on oppilaille turvallisessa ympäristössä chatit, keskustelualueet ja kuvien ja muiden tiedostojen jakaminen. Rekisteröidy, hae kumppani ja käynnistä projekti: https://www.etwinning.net/fi/pub/index.htm.

Jos Erasmus+ projektin kautta on jo kumppanikouluja, nyt kannattaa aktivoida yhteistyö heidän kanssaan Twinspacessa.

Ohjeita ja apua voi pyytää allekirjoittaneelta. Voidaan tavata vaikka yhteisessä verkkotapaamisessa.
Lisäohjeita myös täältä: https://www.oph.fi/fi/etwinning


No comments:

Post a Comment