Friday 8 January 2021

Tokaluokkalaisten toiminnallista englantia

 

Uutta ja päivitettyä materiaalia 2. luokan englantiin

Monissa kouluissa englannin 2. luokan tavoitteiden mukainen opetus alkoi vasta nyt kevätlukukauden alusta ja useilla on poikkeuksellisesti englantia 2 tuntia viikossa. Jouluun saakka opiskeltiin opetussuunnitelman 1. luokan tavoitteiden mukaisesti.

Tämä mielessä Oriveden kielipolun sivuja on päivitetty: on lisätty leikkejä, erilaisia oppimistehtäviä ja nettitehtäviä erityisesti 2. luokan materiaaleihin. Lisäksi vuosikellot on päivitetty.


2. luokan englannin opettajan opas
on nyt ilmestynyt ja löytyy ladattavana pdf-tiedostona täältä: http://www.orivedenkoulut.net/tiedostot/2021/2-luokan-englanti-opettajan-opas.pdf

Opettajan opas kannattaa ladata omalle läppärille, jotta sen löytää heti tarvittaessa (jos linkki häviää tai ei sivusto jostain syystä toimi).

1. ja 2. luokan englannin opettajan oppaista on koostettu yhtenäinen kirjanen. Se löytyy täältä: https://www.orivedenkoulut.net/tiedostot/2021/alkuopetuksen-englannin-opettajan-opas.pdf.  Tämäkin ladattavissa omalle koneelle.

Kaikki alkuopetuksen englannin oppimateriaalit löytyvät täältä: https://peda.net/orivesi/hankkeet/oriveden-kielipolku236/veeja. Englannin materiaaleissa on aina pääsivu, jossa on esitelty teema-alueen/aihepiirin tavoitteet ja opetusohjeet. Jokaisella teema-alueella on kolme alasivua: (1) laulut, (2) leikit, pelit ja tehtävät sekä (3) nettipelit ja -tehtävät. 

Lisäksi kannattaa muistaa alkuopetuksen Storyline: kieli- ja kulttuurikasvatusmateriaali, joka löytyy myös netistä: https://peda.net/orivesi/hankkeet/oriveden-kielipolku236/ejakjk.

Tarinat ovat vahva keino oppilaiden kiinnostuksen, mielikuvituksen ja luovuuden virittämiseksi. Storyline-tyyppisten kokonaisuuksien lisäksi Oriveden kielipolulta löytyy linkkejä perinteisiin tarinoihin, joita voi käyttää kielikasvatuksen ja kielellisten päättelytitojen kehittämisen tukena: https://peda.net/orivesi/hankkeet/oriveden-kielipolku236/veeja/te.

Tämä blogin Tukimateriaalit-sivulta löytyy linkit moniin eri materiaaleihin, jotka on suunniteltu erityisesti alkuopetukseen. Sieltä löytyy ohjeita ja materiaalia opetuksen eheyttämiseen (kielirikasteisuuden hyödyntämiseen), kielikasvatukseen ja kielitietoisuuden kehittämiseen sekä paljon muuta: https://pirkanmaankikatus.blogspot.com/p/tukimateriaalit.html.



No comments:

Post a Comment